RSS
email
4

Kenangan bersamamu


Selamat pulang sahabatku..
inilah ungkapan yang dapat di ucapkan pada sahabatku yang selama ini, menjadi teman untuk berkongsi suka dan duka ku.. kenangan kita bersama akan menjadi satu kenangan yang x dapat dilupakan.. terima kasih diucapkan atas segala yang telah di berikan..

Inilah, adat sebuah kehidupan. setiap pertemuan pasti ada perpisahan..
walaupun kita telah berpisah, x bermakna persahabatan kita akan berakhir sampai disini.
Apa yang ku harapkan, persahabat akan kekal sampai ke akhir hayat..
Insya-allah, suatu hari nanti kita akan bertemu..
selamat menjalankan kehidupan di luar

From Movies

Read more
5

1 minit mcm pelarian

minggu ni dah masuk minggu kedua aku exam.. sepanjang minggu nie macm2 perkara berlaku.. huhu.. ader peristiwa gembira, kelakar dan pahit.. hehehe..
yang paling penting, kertas2 exam dah macam membuhuhku.. :(

Dalam minggu nie juga, rumah ezam (exora) dah mcm rumah No. 2 aku kat melake. huhu..
kononnyer nk study.. :P tapi bile start study jer, mulelah mengantuk.. haish.. ades..

Nak masuk exora perlukan pas untuk masuk. masa pun limit sampai jam 10.00 pm.
klu nk dikirakan manelah cukup. Idea pada member, kirenyer masuk senyap2.. pada awal nyer aku pun tertanyer2. macam mane nk masuk senyap2?

Member pun bg cadangan, aper kate ko masuk bonet kerete?
sbb pak guard x check..
haha..
nak x nak, ikut jerlah cadangan tu..
aku dah rasa aku nie mcm pelarian lah pulak..
huhu...
x pernah dalam seumur hidup aku duduk dalam bonet kerete..
minggu exam nie telah tercipta satu sejarah dalam hidup aku..
"masuk dalam bonet kereta"
inilah kenangan yang x dapat dilupakan sampai bile-bile..

p/s: harap-harap 2 paper nie senang..





Read more
0

I Love U

"Happy Birthday Dad"



14.o5.1964 merupakan tarikh lahirnya ayah ku di dunia ini. Dalam usia ramaja beliau seorang yang aktive dengan sukan. Setiap sukan yang di masuki tidak pernah memberikan kekecewaan. Beliau seorang yang tegas dan mempunyai cita-cita yang tinggi. Dalam ketegasan beliau juga, mempunyai hati yang penyayang.

Walaupun tarikh 14.05.2009 telah meningkatkan usia beliau, Beliau tetap "Hero" dalam hati saya.
" I love my dad"

p/s :memohon kemaafan pada ayah sbb x sempat
nk sambut birthday ayah. Sbb busy ngan exam.. :(










Read more
6

Minggu Exam

Kini selesailah segala assgmnt dan prsnttn..
Dan bermulalah kerier aku sebagai student untuk study sebagai
kelengkapan untuk berperang (exam).. haha...
Bile dengar bunyi nk study, mcm poyolah pulak.. hehe..
Apa pun poyo x poyo, kene jugak study.. exam dh nk dekat..
huhu...

Ucapkan ribuan terima kasih pada lecturer-lecturer atas segala ilmu yang diberikan.
Halalkan segala ilmu yang telah dipelajari..
Memohon kemaafan juga pada lecturer jika ada salah dan silap secara x sengaja
mahupun sengaja.. :P
hehe..
Doakan kejayaan kami..
Good Luck kepada semua sahabat yang akan menghadapi exam..

~Gambar2 Akhir presentation~
Klick disini
Read more
3

Biro Akademik

Pertamanya, saya mengucapkan ribuan terima kasih pada biro akademik kerana sudi menjemput saya bagi jamuan yang diadakan semalam. Walaupun jauh tempat destinasi, tetapi suasananya memberikan ketenangan dengan duruan ombak serta tiupan angin yang menyenangkan.

Dengan kesempatan ini juga, saya selaku ketua biro ekonomi ingin memohon maaf diatas ketidak sempatan saya untuk mengadakan jamuan yang diadakan seperti biro akademik. Ini kerana, terlalu banyak yang perlu saya selesaikan sehingga terlupa dengan jamuan akhir kita "Biro Ekonomi". Ucapan "Good Luck!!" juga pada semua yang akan menghadapi exam pada minggu depan.

Jamuan Biro Akademik




Nk LihAt LaGi??
klick di sini
Read more
2

Dinner silat "09"

POGRAM:
"JAMUAN AKHIR TAHUN PERSATUAN SILAT CEKAT USTAZ HANAFI"
TARIKH: 9.05.2009
TEMPAT: HOTEL KING



Nk LihAt LaGi??
klick disini
Read more
0

Happy Mothers Day


"I LOVE U MOM"..
~Ibuku adalah segala-galanya~

Read more
5

Sembang-sembang "REMAJE"

Dalam usia remaja, masalah cinta sering dikaitkan dengan mereka. Bermacam definisi yang mereka berikan mengenai cinta. Itu terpulang kepada masing-masing ingin menyatakan atau menghuraikan maksud cinta yang sebenar.

Masih single??

Beragam cinta yang ada dalam kehidupan sehari-hari, kadang berakhir menyenangkan dan kadang menyedihkan, tapi tidak seharusnya manusia terlena dan hanyut akan cinta. Cinta diibaratkan seperti kupu-kupu. Semakin dikejar semakin jauh ia menghindar. Tetapi jika ia dibiarkan terbanng bebas, dalam tidak sedar ia akan semakin menghampiri tanpa diduga.
Cinta boleh membahagiakan tetapi sering juga akan menyakitkan. Cinta itu hanya istimewa apabila diberikan pada seseorang yang layak menerimanya. Jadi jangan perlu terburu-buru mencari cinta. Jika benar sesuatu itu milikmu, ia tidak akan kemana-mana. Qada' dan Qadar di tangan tuhan.

Takut untuk mengakui??

Takut untuk mengakui bukan satu persoalannya.
Kadang-kadang jika kita terlalu berani, akan memberikan mudarat pada diri sendiri. Ia akan menyakitkan apabila cinta yang akan diakui tidak akan dihargai.

Takut tidak dapat menerima kenyataan??

Sebagai seorang insan, Untuk mengetahui kenyataan yang sebenar tidak lari pada lumrah seorang manusia. Kadang-kadang kenyataan yang sebenar, akan menyebabkan seseorang itu tersungkur dan susah untuk bangkit kembali. Jadi haruslah berhati-hati dalam apa sahaja setuasi.

Ingin menguasai??

Hatimu patah melihat yang cintamu berbahagia dengan orang lain, tapi akan lebih sakit lagi mengetahui yang kau cintai ternyata tidak bahagia denganmu. Jadi jangan sesekali memaksa seseorang untuk mencinta. Sanggupkah melihat ia menderita?? Jadi biarlah ia pergi jika itu adalah kebahagiaannye.

Patah hati??

Dalam apa setuasi ia patah hati tidak lari dalam percintaan. Haruslah bertahan dan membina semangat baru. kehidupan harus diteruskan. Jangan sesekali goyah. Ambil ia satu pengajaran dalam kehidupan dan mungkin ada hikmah disebaliknya.

PlAYBOY/PLAYGIRL

Jangan sesekali mengatakan 'Aku cinta padamu' bila kau tidak benar-benar peduli. Jangan bicarakan soal perasaan, bila tidak benar-benar ada. Jangan sentuh hidup seseorang jika sekadar bepura-pura dengannya. Hal terkejam yang dilakukan ialah membuat seseorang jatuh cinta, padahal kau tidak berniat pun 'tuk menerimanya' saat ia terjatuh.........

Masih mencintai orang yang sudah pergi??

Hal menyedihkan dalam hidup ialah bila kau bertemu seseorang lalu jatuh cinta, kemudian pada akhirnya menyadari bahwa dia bukanlah jodohmu. Kalau sekarang ia sudah tak layak, 10 tahun mendatangpun ia juga tak akan layak. Biarkan dia pergi, lupakan.......!!
dOakan kebahagiannya

~ CINTA ITU BAHAGIA, BUKAN TERSIKSA~




Read more
6

Marilah Berdamai

"Marilah Berdamai"
merupakan tajuk yang akan saya ulaskan kali ini.
sejak kebelakangan ini, masalah sering menimpa diri yang lemah ini..

Masalah akan sentiasa menimpa pada sesiapa sahaja.
Apa yang penting, macam mana untuk kita menyelesaikan masalah tersebut.
Kadang-kadang masalah itu, boleh menjadikan hubungan sesama manusia menjadi renggang.
Menyebabkan saling tidak betegur siapa.

Disini, saya ingin menyeru kepada diri saya sendiri serta sahabat-sahabat,
Marilah kita buka buku baru. Tinggalkan buku yang lama yang menghilangkan hubungan
persahabat yang telah lama kita jalinkan.
"Buanglah yang keruh, Ambil yang jernih"

Marilah kita melihat kembali dan merenung bersama.
kesalahan ini tidak terletak pada mereka sahaja.
Besar kemungkinan, punca masalah ini juga terletak pada kita.
Kesempatan ini juga,
ingin saya memohon maaf jika ada terkasar bahasa atau terpukul mana-mana.
Saya hanyalah insan biasa, yang tidak lari dari melakukan kesilapan

"Salam Kemaafan"
(Mulakan pendamaian)
Read more
7

Akhirnya..

Alhamdulillah..
selesai juga, kerja-kerja selama ini..
Walaupun pelbagai masalah yang telah di hadapi, tetap kite teruskan..
"Biarpun bara api dihadapan kita, akan kite harungi bersama!!!"..
Allahhuakbar!!!

Dengan kesempatan ini, ingin ku mengucapkan sekalung tahniah kepada semua ahli-ahli presentation kerana telah berjaya sampai kemuncaknya dan bertahan diatas segala cabaran yang dihadapi. Alhamdulillah, keputusan yang kite perolehi bagiku amat memuaskan..

Tidak lupa juga, sekalung "terima kasih" yang tidak terhingga, pada mereka yang telah membantu kami secara lansung mahupun tidak lansung. Tanpa mereka, tidak dapat kami sempurnakan segala kerja-kerja ini..

~kepada mereka yang bermasalah.. Lu, pikirlah sendiri~

Ini AdaLaH GamBaR-GaMbaR PreSeNtAtIoN
(Biarlah Gambar Yang Berbicara)



~Nie Die PeNgantiN~

~KuMpUlaN CaMpURaN~

~Cih McM PoYo LaH PuLaK~
hehe.. :P

~AdEr PaK LeBai BaJu IjAU~

~????~


Read more
2

Geram!!

Hai.. Geram betul dibuatnya.. Lagi2 masalah kumpulan assgmnt.. Haih.. Aperkah?? mengapakah??.... Hari dah dekat dah nie.. aperlah.. pening aku di buatnya..

Dah satu selesai.. timbul lagi satu masalah.. Aku pun tidak faham mengapa masing-masing x boleh jadi profesional?? Kalau betullah ada masalah peribadi.. tolonglah, jangan sama kan dengan masalah kumpulan.. Please!! pada awalnya aku masih boleh untuk bersabar.. tapi pada malam ini, betul2 menguji kesabaran aku..

Jangan sesekali menguji kesabaran aku.. klu betul ada yang nk keluar dari kumpulan.. terpulang!! aku dah malas nk mempertahankan apa-apa lagi. Kepada ketua kumpulan, kuasa ini terletak di tangan anda. Akan ku sokong 100% apa yang di putuskan..

apa yang penting kat sini aku x nk bermusuh dengan sesiapa.. terpulanglah kepada yang bermasalah.. klu nk benci aku, bencilah.. dah malas aku nk melayan kerenah u all..

~sekian~
Dan Terima kasih juga kerana menyusahkan orang lain last minit..
(Masih Dalam keadaan Geram)


Read more
2

Happy Birthday

Happy Birthday!! .. itulah ungkapan yang pertama ku ungkapkan pada adikku yang comel nie.. hehe.. tidak lupa juga kepada Pak Lang Said.. Happy Birthday.. Tq for my uncle because celebrate birthday with my comel.. hehe.. ;)

~BIARLAH GAMBAR YANG BERBICARA~


Si cOmel PeNuH BerGaye.. hehe

AkSi PotOnG kEK
(Si CoMeL DaN pAk LaNG)


~GaMBaR kEK~

PoTOnG JgN x PotOnG.. hehe..



Read more
 

Friends